Lehký piškotový dort

Hledáte dezert k víkendové odpolední kávě? Chcete něco se vzdušným a pružným krémem? Pak jste na správném místě! Klasické a velmi chutné

potřebné produkty

2 balení obyčejných sušenek (cca 400 g)
1 litr čerstvého mléka
1 šálek cukru (asi 200 g)
4 polévkové lžíce mouky
4 lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
1 vanilka
200 g másla
100 g čokolády (nepovinně, na ozdobu)
Kakaový prášek nebo drcené ořechy (nepovinné, na ozdobu)

Způsob vaření:

V hrnci smíchejte mouku, kukuřičný škrob a cukr.
Přidejte vejce a asi 200 ml mléka. Dobře promíchejte, až je směs homogenní.
Zbylé mléko přiveďte k varu a postupně ho přidávejte do směsi za stálého míchání, aby se v ní netvořily hrudky.
Vraťte směs na oheň a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne.
Odstavte pánev z ohně a přidejte vanilku a máslo. Dobře promíchejte, dokud se máslo nerozpustí a krém nebude hladký a lesklý.
Každou sušenku krátce ponořte do mléka, aby mírně změkla. Nenechávejte je příliš dlouho, aby se nerozpadly.
Vložte vrstvu sušenek do vhodné formy nebo dortové formy.
Na sušenky rozetřete vrstvu krému.
Pokračujte ve vrstvení sušenek a krému, dokud vám nedojdou ingredience, a skončete krémem.
V případě potřeby dort poprašte čokoládou nebo posypte kakaovým práškem.
Pro chuť můžete přidat také drcené ořechy.
Dort přikryjte a dejte do chladničky alespoň na 4 hodiny nebo nejlépe přes noc, aby dobře ztuhl a piškoty měly možnost krém vstřebat.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *