Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě. Při správné konzumaci může být pro tělo velmi prospěšná. Dr. Saurabh Sethi hovoří o základních pravidlech, která vám pomohou získat z šálku kávy maximum.
Zaprvé byste do ní neměli přidávat cukr, který má po požití špatný vliv na kardiovaskulární systém, a to jeho přetížení.
Za druhé, pokud pijete kávu, nechte si ji připravit přírodní, nikoli její instantní verze. Ty totiž obsahují pesticidy, které zvyšují riziko onemocnění dýchacích cest, zažívacího traktu, nervového systému, a dokonce i rakoviny.
Přírodní káva bez jakýchkoli přísad, včetně cukru, je skutečně zdravým nápojem. Zlepšuje náladu, zlepšuje činnost srdce a zabraňuje vzniku cukrovky a Parkinsonovy choroby.
Buďte však opatrní s množstvím konzumované kávy. Nápoj je zdrojem velkého množství kofeinu, který může být ve velkých dávkách škodlivý.