Těsto na knedlíky od magdy gessler. Měkké a pružné těsto na knedlíky ze 3 ingrediencí.

K přípravě nejlepšího těsta na knedlíky stačí pouhé tři jednoduché ingredience. Přesně tak je připravuje slavná restaurátorka Magda Gessler. Těsto je dokonalé – měkké, pružné a křehké. Zde je jednoduchý recept Magdy Gesslerové na těsto na knedlíky.

Recept na těsto na knedlíky od Magdy Gessler.

– Toto je ideální těsto na knedlíky. Recept lze použít k přípravě knedlíků se slanou i sladkou náplní.
– Recept na těsto na knedlíky od Magdy Gessler je jednoduchý. Je to dobrá první lekce pro lidi, kteří ještě nikdy sami knedlíky nevyráběli.
– Doba přípravy těsta na knedlíky je krátká. Nezapomeňte však, že těsto se musí hníst ručně. Mělo by být měkké a pružné. Nemělo by se lepit na ruce.
– Seznam ingrediencí obsahuje pouze tři jednoduché produkty. K přípravě dokonalého těsta na knedlíky Magda Gessler budete potřebovat pšeničnou mouku , horkou vodu a sůl.

Složení
500 g pšeničné mouky
200 ml horké vody
Sůl

Příprava krok za krokem

Prosejte mouku a sůl. Přilijte polovinu vody. Těsto důkladně prohněťte. Postupně přidejte zbývající vodu a těsto prohněťte. Mělo by být pružné a snadno padat z rukou. Uhnětené těsto přendejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte 10 minut na teplém místě. Těsto položíme na stůl a tence vyválíme. Pomocí skleničky nebo formiček vykrajujte kolečka. Na každé kolečko položíme porce náplně a knedlíky slepíme k sobě. Vařte po částech v osolené vroucí vodě. Vyjměte je pomocí škrabky. Podáváme horké s různými přílohami podle chuti náplně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *