Luxusní vaječné těstoviny, které si zamilujete

Vaječné těstoviny jsou klasickou pochoutkou, která nesmí chybět na žádném jarním stole, pikniku nebo školní svačině. Díky své krémové konzistenci v kombinaci s výraznou chutí jsou tyto těstoviny oblíbenou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který kombinuje bohatost vajec s jemností másla, ostrostí majonézy a hořčice, doplněnou bohatostí přepuštěného másla. Vaječné těstoviny budou ve vaší kuchyni hitem!

Co budeme potřebovat

6 vajec uvařených natvrdo
2x pomazánkové máslo
100 ml majonézy
3 tavené sýry
1 lžičku hořčice
Plátek povoleného másla
Sůl pepř
Trochu česneku (trochu pro zvýraznění chuti)

Jak budeme postupovat?

1) Příprava základu: Nejprve vyšleháme žloutky s povoleným máslem do homogenní směsi.
2) Přidání ingrediencí: Postupně přidáváme pomazánkové máslo, majonézu, tavený sýr, hořčici a vše důkladně vyšleháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a trochou česneku pro zvýraznění chuti.
3) Dokončení: Nakonec přidáme na kostičky nakrájené bílky tak, aby v pomazánce zůstaly kousky vajec. Vše znovu ochutnejte a v případě potřeby dochuťte.

Závěr

Tato vaječná pasta je skvělým příkladem toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit něco, co oživí každou snídani nebo svačinu. Skvěle se hodí na toasty, čerstvé pečivo nebo jako dip k zelenině. Díky své všestrannosti a snadné přípravě si rychle najde své místo ve vašem srdci i kuchyni.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *