Pečená kuřecí křídla s pečenou rýží – Snadný recept z jednoho hrnce

 

Pečená kuřecí křidélka s pečenou rýží – Snadný recept na jedné pánvi

Objevte jednoduchý a chutný recept na pečená kuřecí křidélka s pečenou rýží, který je ideální pro slané a rychlé jídlo!

Potřebné ingredience:

Na křídla:

  • 700 g kuřecích křídel
  • 1-2 lžíce koření (červená paprika, sůl, sušený česnek, černý pepř podle chuti)
  • 2-3 lžíce oleje

Na rýži:

  • 350 g rýže
  • 700 ml vody
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 mrkev
  • 4-5 stroužků česneku
  • 2 bobkové listy

Příprava:

  1. Příprava křídel:
      • Kuřecí křídla omyjte a rozkrojte na poloviny.

     

    • Přidejte sůl, olej a koření a dobře promíchejte. Marinujte v chladničce alespoň 30 minut, přikrytá plastovou fólií.
  2. Příprava zeleniny:
    • Oloupejte a nastrouhejte mrkev.
    • Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte ji na oleji dozlatova. Přidejte mrkev a smažte další minutu.
  3. Příprava rýže:
    • Rýži propláchněte pod studenou vodou. Smíchejte ji s osmaženou cibulí a mrkví, osolte a okořeňte podle chuti.
  4. Sestavení:
    • Vymažte misku na jenu olejem a nasypte do ní rýžovou směs a rovnoměrně ji rozdělte.
    • Rýži zalijte vodou (v poměru 1:2). Navrch položte kuřecí křídla, přidejte celé stroužky česneku a bobkové listy.
  5. Vaření: Křidélka se nakrájejí na kousky, které se dají uvařit v troubě:
    • Zakryjte pokličkou nebo alobalem a vložte na hodinu do trouby vyhřáté na 200 °C.
    • Po hodině odstraňte fólii a nechte rýži ještě 30 minut vařit, aby získala nadýchanou, mírně křupavou strukturu.

TIP: Pro méně křehkou rýži upravte dobu vaření: Přizpůsobte délku vaření: 40 minut pod fólií a 20 minut bez fólie.

Bonusový recept: Jablečná smetanová omáčka – lehký a chutný dresinkPečená kuřecí křídla s pečenou rýží - Snadný recept z jednoho hrnce

Vylepšete své pokrmy touto koprovou smetanovou zálivkou, která je ideální k masu nebo zelenině!

Složení: 1:

  • 500 ml smetany (min. 20 % tuku)
  • špetka soli
  • 1 svazek zeleného kopru, jemně nasekaný
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička citronové šťávy (nepovinné)

Příprava:

  • Do velké mísy přidejte zakysanou smetanu, nasekaný kopr, rozmačkaný česnek a sůl.
  • Pokud chcete mírně kyselou chuť, přidejte citronovou šťávu.
  • Dobře míchejte 3-4 minuty, dokud se všechny ingredience nesjednotí.

Tip: Omáčku lze v uzavřené nádobě skladovat v chladničce 1-2 dny. Ideální je podávat ji k masu nebo zelenině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *