Jak připravit tu nejčerstvější slaninu

 

 

Přinášíme vám jednoduchý recept na přípravu lahodné křehké slaniny, na které si pochutná celá rodina včetně dětí.

Potřebných ingrediencí je málo a dají se snadno sehnat:

    • Jeden kus kvalitní slaniny, nejlépe s tenkou vrstvou masa na břiše (asi 1,5 kg – 2 kg).

 

  • Sklenice soli
  • Půl sklenice cukru
  • 3-4 bobkové listy
  • Hřebíček
  • Hořčičná semínka
  • Česnek
  • Koření
  • Voda

Jak vyrobit nejčerstvější slaninu

Jak vyrobit slaninu:

    1. Začněte tím, že do vhodného hrnce nalijete 1 litr vody. Přidejte všechny ingredience kromě slaniny, česneku a koření. Směs nechte vařit, dokud se sůl a cukr zcela nerozpustí.
    2. Odstavte hrnec z ohně a nechte marinádu vychladnout. Do kousku slaniny udělejte 2-3 zářezy, přičemž dodržujte vzdálenost asi 1/2 palce od základu.
    3. Kousek masa vložte do vychladlé marinády a nechte ho tam 12-24 hodin. Poté maso z marinády vyjměte a uložte na dalších 24 hodin do chladničky.
    4. Po 48 hodinách je slanina připravena k vychutnání. Přidejte na plátky nakrájený česnek a oblíbené koření a slaninu jimi lehce potřete. Zabalte kus slaniny do kuchyňské utěrky, abyste odstranili přebytečnou marinádu, a poté ji nakrájejte na plátky.

 

  1. Slaninu podávejte spolu se smaženými/opečenými bramborami a různými nakládanými okurkami.

Na tomto lahodném pokrmu si jistě pochutná celá rodina. Přejeme vám dobrou chuť a hodně štěstí při vaření slaninových receptů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *