- 25. července 21:30
- 12+
- Zpravodajská služba
První sklizeň cuket jde velmi rychle, ale pak je kvůli množství často musíte rozdat sousedům a známým. Poté, co se seznámíte s tímto receptem na lečo, už nedáte pryč ani jednu cuketu za nic jiného.
- 1 kg cukety (přibližně);
- 150 g cibule;
- 1 kg sladké papriky;
- 1 litr rajčatové šťávy;
- 1 polévková lžíce soli;
- 100 g krystalového cukru;
- 100 ml 9% octa.
Cuketu nakrájejte na plátky. Není nutné, aby byly příliš mělké, aby neztratily příjemnou křupavost. Jejich šířka by neměla být menší než 1 cm. Dále nakrájejte cibuli na půlkolečka. A poté nakrájejte sladkou papriku na 2 cm široké plátky.
Když je zelenina nakrájená, je třeba připravit omáčku. K tomu zřeďte rajčatový protlak vodou na středně hustou konzistenci. Přidejte ocet, cukr a sůl. Pokud máte rádi koření, můžete ho použít. Hodí se například nové koření, paprika, hřebíček nebo koriandr.
Omáčku přiveďte ve velkém hrnci k varu. Poté do ní přidejte nakrájenou zeleninu. Poté počkejte, až začne „bublat“, a nechte ji na ohni ještě 3-5 minut. Poté je třeba lečo nalít do sterilizovaných sklenic a zavinout, píše hibiny.ru.