Zázračný dort – hotový za 45 minut, velmi snadná výroba

 

Zázračný dort – hotový za 45 minut, velmi snadná výroba

Objevte, jak si připravit rychlý a snadný zázračný dort, který je ideální pro každou příležitost!

Složení: 1:

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 180 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g smetany (20 % tuku)
  • 160 g mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce kakaového prášku
  • 1 polévková lžíce máku
  • 2 lžíce rozinek (předem omytých)

Na krém:

 

  • 450 g smetany
  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • 1/3 čajové lžičky kyseliny citronové

Návod k přípravě:

Příprava těsta:

  1. Ve velké míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Přidejte smetanu a mouku a dobře promíchejte do hladka.
  3. Vmíchejte jedlou sodu namočenou v octu.
  4. Těsto rozdělte na tři stejné díly:
    • Do první části přidejte kakao a lžíci smetany.
    • Do druhé části přidáme mák.
    • Do třetí části přidejte rozinky.
  5. Formu vyložte pečicím papírem a opticky ji rozdělte na tři části:
    • Doprostřed dejte kakaové těsto.
    • Na boční okraje přidejte makové a rozinkové těsto.
  6. Pečte 15 minut při 160 °C.

Příprava krému:

  1. Smíchejte smetanu s moučkovým cukrem a kyselinou citronovou dohladka.

Sestavte dort:

  1. Každou vrstvu těsta potřete krémem.
  2. Strany a vrchní část pokryjte zbylým krémem.
  3. Dort posypeme drobenkou z odříznutých okrajů.
  4. Dort nechte 30 minut při pokojové teplotě a poté jej uložte do chladničky.

Vychutnejte si tento lahodný a snadný koláč!

Bonusový recept: Křehký dort s malinami a šlehačkouZázračný dort - hotový za 45 minut, velmi snadná výroba

Vychutnejte si lahodný malinový a polosladký drobivý malinový dort připravený za pár minut!

Složení: 1:

  • 2 sklenice mouky (po 200 ml)
  • 2 sklenice krupice
  • 1 sklenice vody
  • 150 ml oleje
  • 10 g prášku do pečiva
  • 20 g vanilkového cukru
  • 900 g malin (nebo jiného ovoce)
  • 1 sklenice cukru

Příprava:

Příprava malin:

  1. Smíchejte maliny s cukrem a nechte je odležet, aby pustily šťávu.

Suchá směs:

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, krupici, prášek do pečiva a vanilkový cukr a směs rozdělte na tři stejné části.

Příprava pánve:

  1. Vymažte pánev olejem a na dno pánve nasypte jeden ze tří dílů suché směsi.

Navrstvěte maliny a suchou směs:

  1. Na první vrstvu suché směsi přidejte polovinu malin.
  2. Posypte druhou částí suché směsi a vyrovnejte.
  3. Přidejte zbývající maliny a zasypte poslední částí suché směsi.

Smíchejte olej a vodu:

  1. V samostatné misce smíchejte olej a vodu a rovnoměrně jimi přelijte vrstvy na pánvi.

Pečení:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a koláč pečte 20 minut.

Nechte vychladnout a podávejte:

  1. Po upečení koláč přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte zcela vychladnout.
  2. Poprašte moučkovým cukrem, naporcujte a podávejte.

Vychutnejte si malinovo-krupicový koláč, který se hodí pro každou příležitost!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *