Špičkový šéfkuchař prozradil tajemství nejlepší přípravy mušlí: „Pak jsou dokonalé“

 

Špičkový šéfkuchař Filip Claeys z dvouhvězdičkové restaurace De Jonkman v Bruggách ví, jak připravit dokonalý hrnec mušlí.

První krok se uskuteční ještě před vařením. „Mušle opláchněte a zbavte slupek; nechcete přece jíst písek. To není dobré ani pro zuby, ani pro žaludek,“ uvedl Claeys pro západoflanderské noviny.

Hrnec naplníte mušlemi a přísadami podle libosti. Oblíbenou volbou je zde cibule a celer. Můžete také přidat například bílé víno nebo zvolit jiný recept. Důležité je, aby váš hrnec nebyl naplněný až po okraj a abyste použili silný oheň.

Během vaření byste měli mušlemi čas od času zatřást. Znovu to udělejte, když uvidíte, že se otevírají první mušle.

Přidejte hrudku másla

„Poté hrnec odstavte z ohně. Mušle s pořádnou hroudou másla nechte pět až šest minut stát pod pokličkou,“ doporučuje Claeys. To podle něj přináší nejlepší výsledky. „Pak jsou dokonalé: pěkně otevřené a nevysušené.“

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *