Špičkový šéfkuchař Filip Claeys z dvouhvězdičkové restaurace De Jonkman v Bruggách ví, jak připravit dokonalý hrnec mušlí.
První krok se uskuteční ještě před vařením. „Mušle opláchněte a zbavte slupek; nechcete přece jíst písek. To není dobré ani pro zuby, ani pro žaludek,“ uvedl Claeys pro západoflanderské noviny.
Hrnec naplníte mušlemi a přísadami podle libosti. Oblíbenou volbou je zde cibule a celer. Můžete také přidat například bílé víno nebo zvolit jiný recept. Důležité je, aby váš hrnec nebyl naplněný až po okraj a abyste použili silný oheň.
Během vaření byste měli mušlemi čas od času zatřást. Znovu to udělejte, když uvidíte, že se otevírají první mušle.
Přidejte hrudku másla
„Poté hrnec odstavte z ohně. Mušle s pořádnou hroudou másla nechte pět až šest minut stát pod pokličkou,“ doporučuje Claeys. To podle něj přináší nejlepší výsledky. „Pak jsou dokonalé: pěkně otevřené a nevysušené.“