17 základních triků pro moderní hospodyňky

 

Chcete-li připravit chutné pokrmy, které ocení vaši blízcí, měla by být kuchyně místem, kde se setkává kreativita s technikou. Zde je 17 užitečných tipů, které vám pomohou vylepšit vaše pokrmy a zpříjemnit vaření:

  1. Marináda z piva a sójové omáčky: Pomocí piva a sójové omáčky vytvořte aromatickou marinádu na maso. Přidejte trochu hnědého piva do dušené zeleniny, abyste získali zvláštní chuť.
  2. Tvrdá játra: Na konci vaření jater přidejte sůl, aby se zabránilo jejich tvrdé struktuře.
  3. Pečené sušenky: Pokud se vrchní část koláče připálila, přikryjte ji mírně navlhčenou papírovou utěrkou a nechte ji několik minut odležet.
  4. Bílá rýže: Pro dokonale bílou rýži přidejte do vroucí vody několik kapek octa.
  5. Vaječný žloutek: Aby se žloutek při krájení vařených vajec nelepil na nůž, oplachujte nůž pravidelně pod studenou vodou.
  6. Vaření fazolí: Během vaření fazole nepřikrývejte, aby nedošlo ke změně barvy.
  7. Dušené maso: Pro výraznější chuť přidejte do mletého masa velmi jemně nakrájenou cibuli a velmi jemně nakrájené brambory.
  8. Šťavnaté hovězí maso: Hovězí maso před přípravou 30 minut marinujte, aby bylo křehké a šťavnaté.
  9. Hořká zvěřina: Lilek nakrájejte, osolte a nechte chvíli odležet, než ho opláchnete studenou vodou, abyste odstranili hořkost.
  10. Smetanový krém: Během mixování krému přidejte syrové bílky, abyste získali lehčí a nadýchanější krém.
  11. Křupavá krusta: Maso potřete medem nebo brandy, aby získalo křupavou kůrčičku.
  12. Jablečné plátky: Plátky jablek namočte do mouky, aby se při přípravě nedrobily.
  13. Ohřívání pokrmů: Před podáváním horkých pokrmů talíře ohřejte a před podáváním studených pokrmů je nechte vychladnout, aby měly intenzivnější chuť.
  14. Odpočinek masa: Po upečení nechte maso trochu odpočinout, aby mělo lepší chuť a strukturu.
  15. Sůl: Sůl přidávejte postupně a často ochutnávejte, abyste to s ní v pokrmech nepřehnali.
  16. Ostré nože: Udržujte své nože ostré, aby bylo vaření efektivnější a příjemnější.
  17. Citronová šťáva: Nahraďte sůl a ocet citronovou šťávou, aby bylo jídlo zdravější.

Další užitečné tipy pro vaření

Kromě 17 základních tipů vám přinášíme 9 nejnovějších triků, které vám usnadní práci v kuchyni:

 

  1. Květák: Do vroucí vody přidejte mléko a sůl, aby květák nezískal šedý odstín.
  2. Sůl v kopturi: Špetka soli zlepšuje chuť sladkostí, obilovin a kávy.
  3. Led s hrozny: Nahraďte led mraženými hrozny a zchlaďte nápoje a koktejly, aniž byste je zředili.
  4. Rýže a pohanka: Po uvaření odstraňte z hrnce přebytečnou vlhkost a hrnec nechte přikrytý utěrkou, aby se nerozpadl.
  5. Vymačkávání citronů: Citron namočte do horké vody nebo ohřejte v mikrovlnné troubě, abyste získali více šťávy.
  6. Dort bez receptu: Pro upečení lahodného dortu bez receptu použijte stejné množství cukru a mouky a stejné gramy másla k hmotnosti vajec.
  7. Polévka: Pro zvýraznění chuti polévky a zachování barvy zeleniny přidejte cukr a několik kapek octa.
  8. Nakládané okurky: Do sklenic s okurkami přidejte listy amarantu, aby byly okurky křupavé a aromatické.
  9. Přiložené máslo: Předejděte připečení másla tím, že pánev předem vymažete olejem.

Tyto triky vám pomohou ušetřit čas a dosáhnout skvělých výsledků v kuchyni. Vyzkoušejte je a podělte se o výsledky se svými blízkými!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *