Naučte se připravit tento skvělý recept na tapiokové rohlíčky z pouhých 3 ingrediencí!
tapioková rolka
Co si myslíte o přípravě tohoto fantastického tapiokového chlebíčku k snídani nebo odpolední svačině , na jehož přípravu stačí pouhé tři ingredience a je božský? Bez vajec a pšeničné mouky, jednoduše a chutně! Vyzkoušejte ho, připravte si ho ještě dnes a nechte se ohromit!
Jak připravit tapiokový chléb
Recept na tapiokový chléb připravíte tak, že do mísy vložíte hydratovanou tapioku, přidáte nastrouhaný parmazán a dobře promícháte. Pak postupně přidávejte smetanový sýr a při každém přidání míchejte nejprve lžící a pak rukou, dokud těsto nebude tak akorát, hladké, rovnoměrné a nebude se vám „lepit“ na ruce. Z těsta odebírejte kousky, tvarujte z nich kuličky a pokládejte je na plech vymazaný máslem nebo margarínem, přičemž mezi nimi udržujte prostor. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 minut. Vyjměte, nechte trochu vychladnout, podávejte a vychutnejte si tuto báječnou buchtu!
Recept na tapiokovou roládu Ingredience
- dostatečné množství smetanového sýra, aby těsto bylo tak akorát
- 2 šálky hydratované tapioky (té, která se používá na smažení)
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
Poznámka: v šálku se uvádí 200 ml.
Návod k použití
- Do mísy nasypte 2 šálky hydratované tapioky, přidejte 1 lžíci strouhaného parmezánu a dobře promíchejte.
- Poté postupně přidávejte smetanový sýr a s každým přídavkem míchejte, nejprve lžící a poté rukama, dokud se těsto nespojí, tedy dokud není hladké, homogenní a nelepí se na ruce.
- Z těsta odebírejte porce, v rukou z nich tvarujte kuličky a pokládejte je na plech vymazaný máslem nebo margarínem, přičemž mezi nimi nechte volný prostor.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut.
- Vyjměte, nechte vychladnout, podávejte a vychutnejte si chutný tapiokový chléb!