Na pánvi rozpusťte máslo a vsypte syrové nudle. Za tento recept by měl někdo dostat medaili

 

Tento recept ukazuje, jak jsou těstoviny univerzální. Zde si připravíme verzi připravenou velmi neobvyklým způsobem. Pokud hledáte zcela nový nápad na těstovinový pokrm, možná je to právě tento.

Neobvyklé těstoviny

Nevyzpytatelné jsou cesty, kterými se ubírá lidská vynalézavost při přípravě pokrmů. Tradiční francouzský kastrol z 15. století se nějak postupně změnil, aby se před sto lety stal typickým americkým. makaróny se sýrem, zapečené makaróny se sýrem v krabici. Když už se zdálo, že to nemůže být jednodušší, objevily se recepty, jako je tento.

Navrhují nudle v máslové a sýrové omáčce. Samotné nudle se vaří v mléce, což zjevně ovlivňuje jejich strukturu. Tento rychlá svačina doporučuje se lidem, kteří potřebují rychle doplnit kalorie přijaté ve formě snadno stravitelných sacharidů.

Recept na těstoviny

Ilustrace k tomuto receptu pocházejí z kanálu Liebe Zum Essen. V tomto receptu se takové těstoviny stávají samostatným pokrmem. Je však důležité mít na paměti, že bez rostlinných přísad – vlákniny a vitaminů – není vyvážená strava..

Složení

  • 300 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml mléka
  • 100 g taveného sýra
  • Sůl, pepř, bylinky a koření podle vlastního výběru

Těstovinový nákyp se sýrem

Do rozehřátého hrnce na středně silný hořák vložte máslo. Chvíli počkáme, až se rozpustí a přestane pěnit. Vhodíme těstoviny a minutu je restujeme.

Do samostatné misky nalijeme několik lžic mléka a rozetřeme ho s taveným sýrem a kořením na hladkou hmotu. Když jsou těstoviny místy hnědé, zalijeme je zbylým mlékem.. Navrch navrstvěte zředěný smetanový sýr.

Mléko přiveďte k varu, hrnec přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud těstoviny nezměknou. Dvě minuty před koncem vaření těstoviny promíchejte a vyzkoušejte jejich ochucení.

Vyzkoušejte také recepty na nepečený pudinkový koláč a nakládané okurky po korejsku.

makaróny s taveným sýrem

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *