Léto je časem pikniků a kebabu. Jak připravit tento aromatický a chutný pokrm? Podělíme se o snadný recept na kebab z vepřové krkovice – zkuste si připravit vlastní masový předkrm.
Ingredience
- Vepřová krkovice – 1 kg
- Cibule – 3 střední cibule
- Česnek – 5 stroužků
- Sůl, koření, pepř – podle chuti
- Sójová omáčka – na marinádu
- Rostlinný olej – na olejování
Způsob přípravy
Vepřové maso omyjte, namočte a nakrájejte na stejnoměrné čtverce. Jejich tloušťka by měla být nejlépe asi tři centimetry.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na marinádu smíchejte cibuli, prolisovaný česnek, sůl, oblíbené koření a pepř. Přilijte trochu oleje a sójové omáčky.
Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Poté nádobu s marinádou a masem přikryjeme fólií a pošleme do chladničky. Maso lze použít po čtyřech nebo pěti hodinách, ale lepší je nechat ho dvacet čtyři hodin. Čím déle maso uchováte, tím bude šťavnatější.
Pečeme ho s cibulí. Můžete také přidat rajčata.
Kebab připravujte na uhlí nebo na grilu, občas ho otočte a potřete olejem.
Uvařený kebab podávejte teplý s omáčkou, zeleninovým salátem nebo brambory. Dobrou chuť!
Sdílení zajímavých informací o kebabu z vepřové krkovice:
- obsah kalorií – 280 kcal na 100 ml;
- doba přípravy – od 4 hodin do 1-2 dnů (záleží na tom, jak dlouho necháte maso marinovat).
Podívejte se na další recept na našich stránkách: Domácí rajčatová šťáva.
Přečtěte si také:
Recepty s melounem: od zimního vaření po zmrzlinu
Vatrushki s želé: recept na chuťově výrazné pečivo
Vrstvy se sýrem v troubě: upečte si lahodné rohlíčky
Dokonalé želé z černého rybízu: recept na chutnou pochoutku
Hovězí stroganoff: starý recept na hovězí maso na způsob stroganoffu