Vaření kebabu z vepřové krkovice: rychlý recept na oblíbenou svačinu

Léto je časem pikniků a kebabu. Jak připravit tento aromatický a chutný pokrm? Podělíme se o snadný recept na kebab z vepřové krkovice – zkuste si připravit vlastní masový předkrm.

Ingredience

  • Vepřová krkovice – 1 kg
  • Cibule – 3 střední cibule
  • Česnek – 5 stroužků
  • Sůl, koření, pepř – podle chuti
  • Sójová omáčka – na marinádu
  • Rostlinný olej – na olejování

Způsob přípravy

Vepřové maso omyjte, namočte a nakrájejte na stejnoměrné čtverce. Jejich tloušťka by měla být nejlépe asi tři centimetry.

Cibuli nakrájíme na půlkolečka.

Na marinádu smíchejte cibuli, prolisovaný česnek, sůl, oblíbené koření a pepř. Přilijte trochu oleje a sójové omáčky.

Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Poté nádobu s marinádou a masem přikryjeme fólií a pošleme do chladničky. Maso lze použít po čtyřech nebo pěti hodinách, ale lepší je nechat ho dvacet čtyři hodin. Čím déle maso uchováte, tím bude šťavnatější.

Pečeme ho s cibulí. Můžete také přidat rajčata.

Kebab připravujte na uhlí nebo na grilu, občas ho otočte a potřete olejem.

Uvařený kebab podávejte teplý s omáčkou, zeleninovým salátem nebo brambory. Dobrou chuť!

Sdílení zajímavých informací o kebabu z vepřové krkovice:

  • obsah kalorií – 280 kcal na 100 ml;
  • doba přípravy – od 4 hodin do 1-2 dnů (záleží na tom, jak dlouho necháte maso marinovat).

Podívejte se na další recept na našich stránkách: Domácí rajčatová šťáva.

Přečtěte si také:

Recepty s melounem: od zimního vaření po zmrzlinu

Vatrushki s želé: recept na chuťově výrazné pečivo

Vrstvy se sýrem v troubě: upečte si lahodné rohlíčky

Dokonalé želé z černého rybízu: recept na chutnou pochoutku

Hovězí stroganoff: starý recept na hovězí maso na způsob stroganoffu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *