Nyní myji podlahy pouze bobkovým listem: doma si všichni mysleli, že jsem se zbláznila – teď si užívají vůni svěžesti.

 

Mnoho hospodyněk používá bobkový list pouze při vaření. Může se však stát skutečným pomocníkem v domácnosti. Anna Kovalyová, autorka zenového kanálu „Hostitelka pohodlí“, se podělila o to, že kupuje bobkové listy v baleních a používá je k různým účelům.

Nyní myji podlahy pouze bobkovým listem: doma si všichni mysleli, že jsem se zbláznila - teď si užívají vůni svěžesti.

Co všechno máte v polévce, ano v polévce

Bobkový list je vynikající antibakteriální prostředek. Připravte roztok z vroucí vody, bobkového listu a skořice. Použijte jej k čištění jakéhokoli typu podlahy. Roztok vyčistí povrch od nečistot, dezinfikuje a zanechá příjemnou vůni.

Vůně je neuvěřitelná a hlavně nic nelepí (což není ani u všech kupovaných prostředků). Zpočátku si mě rodina dobírala – prý to máme jíst? „A do boršče nám, a do kbelíku na mytí podlah – všechno jedno!“. Stačil mi jeden úklid: „Mami, a co to tak voní?“ „No jo.

Můžete také nahradit příchuť

K tomu můžete rozdrtit bobkový list a vložit ho do kapronové ponožky spolu se skořicí a hřebíčkem. Umístěte ji do skříně s prádlem, komody nebo ji prostě rozprostřete po místnosti. Pod matraci… nebo pod postel. Vůně bude příjemná a navíc bude odpuzovat moly.

Nyní myji podlahy pouze bobkovým listem: doma si všichni mysleli, že jsem se zbláznila - teď si užívají vůni svěžesti.

Bude vonět jako sauna

Pro rychlý způsob provonění místnosti zkuste spálit několik bobkových listů v hluboké misce. Důležité je, aby spíše doutnaly než hořely. Tím se vytvoří příjemná vůně.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *