V zimě se této zeleniny a ovoce vzdejte. V tomto ročním období jsou zdraví škodlivé.

Ovoce a zelenina našemu zdraví ne vždy prospívají. Některé z nich nám v zimě škodí. Proto doporučujeme, kterým druhům ovoce a zeleniny se v zimním jídelníčku vyhnout. Prospěje to našemu zdraví.

Zimní dieta s omezeními

Žijeme v přesvědčení, že a zelenina jsou v našem jídelníčku nezbytné. Poskytují nám vitamíny, vlákninu a udržují nás zdravé.. To však není tak docela pravda. Určitě i zelenina je v zimě škodlivá. Vyplatí se zjistit, které ovoce a zeleninu do svého zimního jídelníčku nezařazovat.

Některé z nich jsou vhodné pouze na jaře a v létě. Stává se však, že je s takovou chutí jíme i v zimě.. Měli bychom sáhnout po sezónních potravinách. Proto na podzim a v zimě omezme potraviny na minimum. jižní.

Nejezte tyto plody v zimě

Vědci a odborníci na výživu zjistili, že v zimě bychom neměli jíst banány, mandarinky, pomeranče a citrony. Možná vás to překvapí, protože mnozí z nás v zimě sáhnou právě po mandarinkách a pomerančích. Do zimního jídelníčku se nevyplatí zařazovat ani grapefruity, kiwi, mango a melouny.

To vše proto, že toto ovoce roste v úplně jiných klimatických podmínkách než naše ovoce. Liší se od nich chemickým a enzymatickým složením.. Tam, kde rostou, přinášejí při konzumaci chladivý účinek. V Polsku se v zimě nedoporučuje.

Zelenina, která škodí v zimě

Velmi podobná situace je u zeleniny, která roste v teplém podnebí. Neměly by být zařazeny do našeho zimního . Rajčata, salát, špenát nebo okurky je proto lepší jíst na jaře a v létě.. Přestože je tato zelenina dostupná po celý rok, je lepší se jí vyhnout. Tato zelenina má špatnou chuť a je uměle pěstovaná. Postrádají živiny a mohou vést k podchlazení.

Důsledky mohou být zdraví nebezpečné. Oslabuje to náš imunitní systém, snižuje energii a vede k letargii, únavě, zhoršené náladě a zažívacím potížím. Proto pro zimní Zařaďme zelí, růžičkovou kapustu, brokolici. Zvolme dýně, cukety, patisony. Jezme mrkev, celer, pórek a petržel. To jistě vyjde vstříc našemu zdraví.

zelenina
Foto: Canta/barmalini

Zdroj: woman.interia.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *