Mnozí ji považují za nejzdravější zeleninu na světě. Zde jsou její tajemství

Odborníci vybrali nejzdravější zeleninu na světě. Ve vašem jídelníčku rozhodně nesmí chybět, protože má pro tělo mnoho cenných vlastností. Čtěte dále a dozvíte se, co je to za zeleninu a proč nesmí chybět ve vašem jídelníčku.

Nejzdravější zelenina na světě musí

Odborníci vyhlásili nový žebříček pro výběr nejzdravější zeleniny na světě. Ukázalo se, že je to řeřicha. Její listy mohou připomínat řeřichu a samotná rostlina pochází ze západní Evropy a Asie. V Polsku se vyskytuje planě na březích stojatých a tekoucích vod.

Je to málo známá rostlina, ale měla by být na jídelníčku každého z nás. Tato zelenina je bohatá na cenné živiny a . Právě díky tomu byl uznán jako nejzdravější.

Zdraví prospěšné vlastnosti řeřichy

Řeřicha je bohatá na vitaminy K, C a B. Kromě toho obsahuje draslík, vápník, hořčík a sodík. Zelenina obsahuje také beta-karoten, který má pozitivní vliv na pokožku a bojuje proti volným radikálům.

Nejzdravější zelenina světa má také protirakovinné, protizánětlivé a antibakteriální účinky. Pravidelná konzumace rukoly také snižuje hladinu cholesterolu, takže se můžete vyhnout infarktu nebo ateroskleróze. Zeleninu by měli konzumovat zejména diabetici, protože stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Řeřicha – co z ní můžete připravit?

Když už víte, jaké vlastnosti má řeřicha, musíte zjistit, co z ní můžete připravit. Její chuť je podobně jako u rukoly hořká a ostrá. Díky této podobnosti je řeřicha skvělá jako přísada do salátů.

Stačí ji kombinovat s cherry rajčátky, ředkvičkami, červenou řepou a dokonce i s lososem. Stejně tak ji můžete přidat do sendvičů nebo tortill. Způsobů je opravdu mnoho a je jen na vás, který si vyberete. Zařaďte rukolu do svého jídelníčku a nebudete zklamaní.

rukolový salát.jpg
Foto: V tomto případě se jedná o salátovou rukolu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *