Smíchejte bobkový list s olejem a vytvoříte domácí zázrak. Nebudete věřit, co dokáže


Tady je tip, který vám určitě změní život. Toto jsou výhody namáčení bobkových listů v nádobě plné oleje. Nebudete mít slov.

Bobkové listy, všechny výhody, které nečekáte

Příroda nám může nabídnout mnoho přírodních prostředků, díky kterým se cítíme dobře a jednoduše pečujeme o své tělo. Někdy podceňujeme sílu matky přírody, která svými plody a bylinkami či rostlinami dokáže vyřešit mnoho problémů. Vezměme si například bobkový list.

Víte, že má mimořádné vlastnosti? O většině z nich jste určitě nevěděli. Nejenže se bobkové listy používají k ochucení pokrmů, ale jsou také přírodním a velmi starým, skutečně výjimečným léčebným prostředkem.

Je bohatý na kyselinu citronovou, třísloviny, flavonoidy, steroidy a silice a patří do čeledi Lauraceae. Na světě existuje až 25 000 druhů. Ačkoli se vavřín používá hlavně v kuchyni, například k dochucení polévek a dušených pokrmů nebo k ochucení ryb a luštěnin, má ve skutečnosti i další prospěšné vlastnosti.

Věděli jste, že bobkový list může snižovat úzkost? Vědecké studie prokázaly, že spalováním bobkových listů vzniklá chemická sloučenina může mít uklidňující účinek na mozek.

Ale to není všechno. Bobkové listy jsou také přírodním protizánětlivým prostředkem, který může zmírnit zánět kloubů a má také vazokonstrikční účinek, reguluje krevní oběh a uvolňuje nervové impulzy.

Mimochodem, pokud se vám podaří připravit nálev z bobkového listu, zaručujeme vám, že vaše migréna nebo bolest hlavy zmizí během několika sekund. Co když však dáme bobkový list do sklenice s olejem? Budete překvapeni konečným výsledkem.

Olej a bobkové listy: okamžitý přínos pro tělo

Již jsme si řekli, že bobkové listy mohou našemu tělu přinést mnoho prospěšných účinků. Stále více lidí zkouší tento experiment: vložte bobkové listy do nádoby plné oleje. Proč?

Co se stane? Řekneme vám to. Tento experiment se ukazuje jako skutečně účinný při léčbě bolesti kloubů. Jak? Řekli jsme to o pár řádků výše: bobkové listy jsou přírodní protizánětlivé látky schopné snižovat zánět, zejména v kloubech.

Sušené bobkové listy lze také konzumovat. Pomáhají čistit naše průdušky a plíce tím, že je pročistí a působí na případné záněty žaludku a střev. Kromě toho bobkové listy také odstraňují infekce v ústní dutině a čistí dech i zuby.

Neexistují žádné vedlejší účinky s výjimkou období těhotenství nebo kojení, protože může dojít ke zkapalnění krve. Nyní přejděme k receptu na léčbu křečových žil a bolesti kloubů.

Budete potřebovat malou sklenici extra panenského olivového oleje a dvacet bobkových listů. Připravte si je na talíř, vezměte mlýnek na koření nebo mixér a začněte je mixovat. Uvidíte, že se vytvoří zelený prášek.

Nyní tento mletý prášek přendejte do skleněné nádoby a zalijte jej 100 ml čistého oleje. Dobře promíchejte. V této chvíli nalijte do malého hrnce sklenici studené vody, vložte do ní sklenici a přikryjte ji víčkem.

Zapněte oheň a přiveďte obsah k varu, přičemž dávejte pozor, aby se olej nerozvařil. Po třiceti minutách vypněte oheň a vyjměte naši nádobu z hrnce.

Nechte olej vychladnout a po přefiltrování přes sítko jej začněte používat v jiné skleněné nádobě. V tuto chvíli vezměte kousek vaty (který namočíte do vytvořeného roztoku) a potřete jím bolavá místa nebo oblasti, kde máte křečové žíly.

Uvidíte, že po 10 minutách bolest kloubů téměř úplně zmizí a pulzující křečové žíly vás již nebudou obtěžovat. Vidíte, jak snadno lze vyléčit bolest a zánět?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *