Jednoduchý čaj na hubnutí a pročištění těla. Základní ingredience stojí pár centů


Jednoduchý nálev pro očistu těla lze připravit bez speciálních a drahých nákupů. Stačí hrnec s vařící vodou a oblíbené koření, které se nachází snad v každé domácnosti, a i když vám chybí, snadno je seženete za málo peněz v každém obchodě s potravinami. Zjistěte, co je tato tajná přísada a jak z ní připravit nakládanou zeleninu.

Bobkový list je oblíbené koření, které bylo ceněno již ve starověkém Řecku. Jedná se o sušené listy rostliny vavřínu. Další hovorový výraz pro toto koření je bobkový list. Zajímavé je, že vavřín je v Polsku tichá, okrasná rostlina. Jeho listy mají jasně zelenou barvu a po usušení intenzivně voní.

Není to jen koření

Aroma sušených bobkových listů umožňuje jejich široké využití v kuchyni, protože ovlivňují vůni a chuť pokrmů. Těžko si představit bigos, zelňačku, vývar nebo jiné polévky bez přidání bobkových listů. Používají se také při přípravě masových želé, paštik, omáček a pečení. Kromě toho se přidávají do marinád.

Bobkové listy se staly v kuchyni tak oblíbenými nejen díky své vůni, ale také díky dalším vlastnostem tohoto koření. Má antimikrobiální účinky a prodlužuje trvanlivost pokrmů. Používají se také v bylinné medicíně pro své účinky na organismus. Jsou zdrojem vitaminů A, B2, B3, B5, B6, C, kyseliny listové a minerálních látek: vápníku, železa, manganu, draslíku, selenu, mědi, zinku a hořčíku.

Listy bobkového listu se doporučují při léčbě kašle, žaludečních potíží, bronchitidy, zánětu dásní, ale i při hojení ran, revmatických onemocněních a poruchách krevního oběhu. Pomáhají také proti nadměrně vysoké hladině cukru v krvi, špatnému cholesterolu, akné a lupům.

Nálev z bobkového listu

Bobkový list je také močopudný, hasí žízeň a podporuje trávení. Díky těmto vlastnostem jsou skvělé pro podporu hubnutí a očistu těla od toxinů. K tomu však nestačí přidávat bobkové listy do jídla. Rozhodně účinnější je připravit si z nich nálev.

Pijte čaj ze sušených bobkových listů po dobu tří dnů, abyste pocítili první účinky očisty těla od toxinů a zlepšení pohody. Nepijte ho najednou, ale louhujte 1/4 čajové lžičky každých 20 minut po dobu 12 hodin. Pokud se objeví nežádoucí reakce na takto podávaný nálev, je třeba léčbu okamžitě ukončit.

Jak připravit nálev z bobkového listu?

K přípravě jednoduchého nálevu na hubnutí a pročištění organismu potřebujete: vodu a bobkové listy. Listy rozemelte na prášek, čajovou lžičku získané byliny vložte do hrnce a zalijte sklenicí vody. Poté odvar vařte na mírném ohni asi pět minut.

Odvar přelijte do termosky a odstavte na pět hodin. Nejlepší je uvařit ho těsně před spaním a nechat ho přes noc. Před vypitím odvar přeceďte přes sítko a nápoj přelijte do těsně uzavřené nádoby, například do láhve nebo sklenice.

Nálev z bobkových listů může užívat téměř každý. Vzhledem k nedostatku výzkumů se pití nálevu nedoporučuje dětem, těhotným ženám a kojícím matkám. Je však důležité mít na paměti, že nálev z bobkového listu může interagovat s užívanými léky, včetně antibiotik, takže pokud užíváte nějaké léky, zdržte se pití nálevu. Pokud se jedná o léky užívané chronicky, nezapomeňte se poradit se svým lékařem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *