Bobkový list se nepoužívá jen k vaření a obohacování pokrmů. Má více skrytých vlastností, které lze chytře využít. Zde se dozvíte, proč se vyplatí mít bobkové listy v lednici.
Nejen hrnce a pánve by měly být stálou součástí kuchyně, ale i bobkové listy. Mají mnoho praktických využití, která vás možná pozitivně překvapí. Prozradíme vám jeden zajímavý trik na jejich využití.
Použití bobkových listů
Jsou ideální do polévek, omáček, zavařovacích sklenic, ale nejen do nich. Jsou aromatické a zvýrazňují chuť připravovaných pokrmů. Mají také výrazné a intenzivní aroma, které nelze zaměnit za nic jiného. Navíc je lze použít nejen na vaření.
Pomáhají zbavit se potravinových molů z kuchyňských skříněk, ale také těch, kteří se živí na našem oblečení. Známe i další chytrý trik s využitím bobkových listů. Překvapilo nás, že se dají použít i tímto způsobem. Ukázalo se, že dobře fungují i v lednici a vůbec nemusíte použít velkou hrst tohoto koření, protože stačí doslova 2 lístky.
Proč dávám bobkové listy do lednice?
Je všeobecně známo, že uvnitř spotřebiče se hromadí různé pachy, které mohou být patrné po otevření dveří. K tomu dochází, i když jsou nádoby a obaly těsně uzavřené. Taková je krása chladničky. Bohužel tento zápach není příjemný a účinně odrazuje od jejího otevření.
Zápach může také ovlivnit některé výrobky a ty mohou ztratit svou chuť. Myslím, že nikomu nemůže chutnat dort, který prošel pachem sýra nebo masa. Naštěstí to lze napravit použitím výše zmíněných bobkových listů. Jak na to. Vezměte 2 kusy a položte je na talířek na vámi vybranou polici v lednici. Po chvíli zjistíte, že intenzivně nepříjemné pachy zmizely.
Nezapomeňte však listy pravidelně vyměňovat – zajistíte tak dlouhodobý účinek. Jak často byste to měli dělat? Nejlepší je je přibližně po jednom dni vyjmout, vyhodit a na jejich místo dát nové. Už žádné problémy!