Jakmile se ochladí, uvařím tuto polévku. Na podzim se ani nenastydnu.

Pro nadcházející chladné dny je hřejivá polévka ideální. Nejenže dodá několik stupňů tepla, ale šíleně chutná a překvapivě zlepšuje imunitu. Určitě se naučte jednoduchý recept a uvařte si tuto polévku k večeři a budete se k ní vracet po celý podzim a zimu.

Perfektní zahřívací polévka na podzim

Letošní podzim přišel velmi rychle a náhlý pokles teplot všechny zaskočil. Teplé oblečení nestačí a je třeba se podpořit i jinými způsoby. Jedním z nich je zahřívací polévka, na kterou najdete následující článek.

Přidaná do jídelníčku vás rychle zahřeje a navíc je i na nachlazení, díky čemuž posílíte svou imunitu. Když ji ochutnáte poprvé, budete z její chuti tak nadšeni, že si dlouho nebudete k večeři připravovat nic jiného. Příprava je nenáročná a zabere jen chvilku.

Polévka na nachlazení s několika ingrediencemi

Podle ingrediencí použitých na tento pokrm se také říká, že se jedná o vaječnou polévku. Jednou z hlavních ingrediencí jsou skutečně vejce. Kromě nich budete potřebovat také vývar připravený na mase nebo zelenině. Ingrediencí potřebných k přípravě polévky není příliš mnoho. Případně můžete přidat i některé další produkty, díky nimž bude pokrm mnohem sytější. Všechny ingredience najdete v níže uvedeném seznamu.

Složení: 1:

  • 1 l vývaru
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Nepovinné přísady:

  • maso z vývaru
  • vařená mrkev
  • konzervovaná kukuřice

Míchaná vaječná polévka – recept

Přípravu polévky začněte oloupáním cibule, česneku a zázvoru. Poté nakrájejte cibuli na kostičky a česnek a zázvor nadrobno. Do hrnce nalijte olivový olej a zahřejte ho. Když začne vřít, vložte do něj ingredience a za stálého míchání je 3 minuty smažte.

Přisypte kurkumu a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Vejce rozklepněte do misky, rozšlehejte je, a když uplyne doba vaření, vlijte je do polévky. Dochuťte pepřem a solí a důkladně promíchejte. Vařte jednu minutu a polévka je hotová. Můžete ji podávat v této podobě nebo s přídavky, které jsme uvedli v seznamu potřebných ingrediencí.

vaječná polévka.jpg
Foto: canva/yasuhiroamano

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *