Dejte si ho do kávy místo cukru. Zapomenete na nepříjemné potíže.

Káva je požitek, který si dopřává mnoho z nás. Nyní stojí za to tento aromatický nápoj trochu okořenit. Budeme se hned cítit lépe a zaznamenáme účinky, které potěší nejednoho milovníka kávy.

Káva dodá zdraví

Bez Je těžké začít den. Sáhneme po něm v poledne a dokonce i později během dne. Každý má svůj oblíbený způsob pití kávy. Posypeme si ji cukrem a zalijeme mlékem. Někdy ji pijeme černou jako smola. V každém vydání dodává chuť a vůni.

Kromě toho káva povzbuzuje, dodává energii, zlepšuje koncentraci a duševní schopnosti. Vyplatí se do ní také nalít , což nejenže zvýší chuť kávy. Přidáním kardamonu se káva stane lehce nasládlou, pikantní a kořeněnou.. Získá také vlastnosti, které mnozí z nás ocení.

Nasypte kardamom do kávy

je plný antioxidantů. Díky nim snižujeme riziko vzniku rakoviny, cukrovky a srdečních onemocnění.. Užívání tohoto koření snižuje krevní tlak a má diuretický účinek. Kardamom vyplavuje z těla toxiny, zrychluje metabolismus a pomáhá odstraňovat z těla přebytečnou vodu.

Toto aromatické koření má blahodárný vliv na žaludek. Pomáhá bojovat proti nevolnosti, zvracení a nadýmání. Koření má také diastolický účinek, který pomáhá při zažívacích potížích. Stojí za to přidat kardamom do , vychutnat si chuť a pocítit na vlastní kůži vlastnosti tohoto koření. Níže najdete recept na kávu s kardamomem.

Jak připravit kávu s kardamonem?

Recept na kávu s kardamomem je velmi jednoduchý. Pokud používáte zelené kardamomové lusky, musíte je nejprve rozemlít. Případně můžete kardamom s kávou rovnou umlít v mlýnku na kávu. Kávu a kardamom je dobré před vařením smíchat.

Pokud používáte kávovar na kapsle, přidejte koření později. Káva s kardamomem chutná skvěle po ránu, ale koření můžete přidat, až budete mít chuť. Dodá chuť a bude mít dobrý vliv na organismus.

Káva
Foto: Canva/KwitkaNastroyu

Zdroj: cafessima.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *