Nalijte do horké dýňové polévky. Porazíte cholesterol a posílíte imunitu

Dýňová polévka je jednou z lahodných chutí podzimu. Stojí za to podávat ji s ingrediencí, která nejen zvýrazní chuť, ale také se postará o naše zdraví. Žádná infekce nám nebude hrozit.

Dýňová polévka k podzimní večeři

z dýně potěší oči svou krásnou barvou a je právě vhodná k podzimní večeři. Polévka se vyznačuje krémovou konzistencí a lehce nasládlou chutí.. Nyní můžeme polévce dodat mnoho cenných výživových hodnot. Stačí do ní dát dýňová semínka. Ta jsou skutečnou pokladnicí vitaminů: A, C, E, B6 a K. Dýňová semínka obsahují také fytosteroly, které pomáhají snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu.

Vždy se vyplatí Dýně se podává se semínky. Tím se sníží riziko aterosklerózy a kardiovaskulárních onemocnění. Semínka nám také poskytují zinek, který podporuje imunitu a zlepšuje vzhled pokožky a vlasů.. Polévka je navíc obohacena o omega-3 mastné kyseliny, které mají příznivý vliv na srdce a oběhový systém. Níže najdete recept na dýňovou polévku s praženými semínky.

Jak uvařit dýňovou polévku s praženými semínky?

  • 1,3 kg dýně (po oloupání a vypiplání)
  • 400 g brambor
  • 4 cm kořene zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 litr vývaru
  • 1 čajová lžička kari
  • ½ čajové lžičky sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 200 ml 30% smetanového sýra
  • pražená dýňová semínka na posypání

Příprava Začněte omytím a nakrájením dýně na větší kusy. Uspořádáme je na plech. Brambory také omyjeme, oloupeme a nakrájíme.. Urovnáme je na plech. Potřeme je olivovým olejem a vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Po této době vložíme upečenou zeleninu do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme česnek a koření. Přísady vaříme na mírném ohni asi 15 minut.. Poté odstavte z hořáku, přilijte smetanu a rozmixujte na hladký krém.

Dýňová polévka se semínky dodá zdraví

Pokud je příliš hustá, můžeme do ní přidat smetanu. Na pánvi opečeme dýňová semínka. Polévku nalijeme do talířů a posypeme semínky.. Stojí za to si to zapamatovat, protože polévka získá nejen na chuti, ale také na hodnotných výživových hodnotách.

Dýňová polévka s dýňovými semínky vyjde velmi chutná, výrazná a lehce pikantní. Podávejte tento sytý a hřejivý pokrm k podzimní večeři. Bude chutnat celé rodině. Takové vyjdou vstříc našemu zdraví. .

polévka
Foto: Canva/Maria Borisenko

Zdroj: zdrowie.interia.pl, poprostupycha.com.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *