Málokdo ví, kdy by měl lněné semínko pít. Rozhodující je denní doba

Lněné semínko je složkou oblíbeného nápoje v přírodní medicíně. Nálev má mnoho cenných zdraví prospěšných vlastností, ale ne každý ví, kdy lněné semínko pít. Proto čtěte dál a dozvíte se nejen, jak nálev dávkovat, ale také všechny jeho vlastnosti.

Lněné semínko přísadou pro zdravý nálev

Lněné semínko má mnoho využití, ale nejlépe se osvědčuje v přírodní medicíně. Nápoj z něj připravený je mimořádně cenný pro zdraví. Přestože je mezi mnohými oblíbený, ne každý ví, jak by se měl užívat.

Rozhodli jsme se vám nejen připomenout výhody lněného semínka, ale také vysvětlit správné dávkování nálevu. Čtěte dál a dozvíte se všechny podrobnosti.

Pití lněného semínka má stejné výhody

Přírodní medicína používá lněné semínko, protože obsahuje mnoho cenných vitaminů a živin. Jeho semena jsou bohatá na vitaminy B, C, E a K. Ty jsou nezbytné pro správné fungování organismu.

Složení lněného semínka navíc zahrnuje omega-3 mastné kyseliny, které se obvykle nacházejí v . Právě tato složka je klíčová, protože dokáže snadno vybudovat imunitu organismu. Te všechny cenné složky jsou obsaženy ve lněném semínku na pití, ale je důležité je správně dávkovat.

Kdy pít lněné semínko?

Aby mělo pití lněného semínka zamýšlený účinek, je třeba ho užívat ve správných dávkách a ve správný čas. Podle odborníků by se měly dvě až maximálně tři polévkové lžíce lněného semínka nasypat do sklenice a poté zalít teplou vodou.

Která denní doba ke konzumaci takto připraveného nápoje je vhodná, závisí na tom, na co má působit.. Pokud má působit na hubnutí, je vhodné ho pít večer. Nálev navozuje pocit sytosti a snižuje potřebu mlsání. Lněné semínko navíc pomáhá usínat, takže večer je ten správný čas.

Pokud se však potýkáte s trávicími problémy, měli byste tento nálev konzumovat ráno na lačný žaludek před. Nezapomeňte také kontaktovat svého lékaře, pokud se váš stav nezlepší.

hay.jpg
Foto: canva/udra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *