Banán smíchám s kefírem. Po chvíli mám talíř plný lahodných a nadýchaných palačinek.

Děti je milují, dospělí si je oblíbili. Tyto banánové palačinky jsou jednoduchým receptem na chutnou snídani, kterou můžete sníst doma i zabalit s sebou. Příprava je expresní a z talířů mizí ještě rychleji.

Jsou nadýchané, měkké a jednoduše vynikající. Jsou ideálním způsobem, jak začít den zdravě a zároveň i sladce. Pokud je chcete udělat zdravější, použijte erythritol nebo xylitol místo cukru. Množství samotného cukru závisí také na zralosti banánů. Takové banánové palačinky prostě neodolatelné.

Banánové palačinky – jednoduchý recept na palačinky

Díky kombinaci banánů, Kefír a mouky získáte nadýchané a jemné palačinky, které se rozplývají v ústech. Skvěle se hodí k snídani, odpolednímu čaji nebo jako sladká svačinka. Můžete je připravit v mini nebo větší verzi, záleží na vašich preferencích.

Do těsta můžete přidat špetku skořice nebo muškátového oříšku, pro obohacení chuti palačinek. Lze je podávat s oblíbeným ovocem, přelité trochou javorového sirupu nebo medu, případně namazané arašídovým máslem, které se dobře hodí k banánové chuti.

Banány jsou bohaté na draslík, vitaminy skupiny B a vlákninu, která zlepšuje funkci střev. Kefír je zase probiotikum, což znamená, že obsahuje živé kultury bakterií, které prospívají střevní flóře.

Pro zvýšení obsahu vlákniny můžete část pšeničné mouky nahradit celozrnnou moukou nebo moukou z jiných obilovin.

  • 2 šálky celozrnné mouky,
  • 400 ml kefíru,
  • 1 vejce,
  • 3-4 lžíce cukru,
  • 1 lžička jedlé sody,
  • olej na smažení,
  • 3 banány.

Způsob přípravy:

  1. Mouku prosejte do mísy. Přidejte do ní jedlou sodu a důkladně promíchejte.
  2. V samostatné míse smíchejte vejce, kefír a cukr. Smíchejte metličkou do hladka.
  3. Přidejte mokrou směs k suché a jemně promíchejte.
  4. Nakonec přidejte nakrájené banány a opatrně je vmíchejte do těsta.
  5. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící dávejte do rozpáleného oleje porce těsta a smažte je z obou stran dozlatova.

Hotové palačinky podávejte posypané moučkovým cukrem nebo posypané oblíbenou polevou, například javorovým sirupem, přírodním jogurtem nebo šlehačkou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *