Příprava trvá jen 10-15 minut a za dva dny budou rajčata pikantní a slaná. Pro urychlení procesu můžete zeleninu na několika místech propíchnout párátkem nebo vidličkou. Pak budou uvařené asi za 24 hodin.
Složení
Rajčata 600-700 g
Česnek 2-3 stroužky
Černý pepř 2-3 hrášky
Kuličky sladkého pepře 2-3 kusy
Rybízové listy 2-4 kusy
Listy křenu 1 kus
Koprová větvička 1 kus
Voda podle potřeby
Sůl -1½ polévkové lžíce
Cukr 1 lžička
Příprava
1․ Rajčata vložte do sklenice spolu se stroužky česneku, hráškem pepře, rybízovými a křenovými listy a koprem.
Vezměte pevná a zralá rajčata. V závislosti na jejich velikosti jich můžete potřebovat více nebo méně.
2․ Do sklenice nalijte vodu pokojové teploty a poté tekutinu přelijte do hrnce. To vám pomůže přesně zjistit, kolik vody bude potřeba.
3․ Vodu převařte a rozpusťte v ní sůl a cukr. Ochlaďte ji tak, aby nebyla příliš horká, asi na 55-60 °C.
4․ Tekutinu nalijte do sklenice s rajčaty a přiklopte víčkem. Když vše zcela vychladne, odložíme na dva dny do lednice.