Přidejte je k sýrové směsi a vložte do trouby. Gruzínský cheesecake se rozplývá na jazyku

Gruzínský tvarohový koláč je dezert, který se na první pohled zdá povědomý. Má však neobvyklou chuť, odlišnou od té naší. Tajemství Gruzínců spočívá v neobvyklém přídavku sýrové hmoty.

Gruzínský cheesecake

Starší lidé si Gruzii pamatují jako jednu ze sovětských letních prázdninových destinací. Tato země, která leží na východním pobřeží Černého moře, skutečně nabízí klima, které umožňuje pěstování citrusových plodů. A díky své pastevecké kultuře produkuje také více než 200 druhů sýrů .

Není překvapením, že kombinace těchto podmínek vytváří mimořádnou směs chutí. Gruzínci rádi přidávají mandarinky do svého jemného a vzdušného tvarohového koláče . Tato kombinace dokonale přeruší jemnou sladkost sýra.

Tvarohový koláč se sýrem khacho

Přidejte je k sýrové směsi a vložte do trouby. Gruzínský cheesecake se rozplývá na jazyku

V Gruzii se tento dezert připravuje ze sýra zvaného khacho . Jedná se o tvaroh, který kdysi dozrál v zemi. V Polsku má k gruzínským výrobkům přístup jen pár vyvolených, proto ho s dobrým výsledkem nahrazujeme běžným tvarohem.

Složení
½ kg tvarohu
230 g cukru
4 vejce
Šťáva a kůra z 1 mandarinky
350 ml zakysané smetany
2 lžičky vanilkového extraktu

Tvarohový koláč s mandarinkovou šťávou

Rozdělte sýr na čtyři části . Jeden z nich smíchejte s vejcem. Když získáte nadýchanou hmotu, přidejte další vejce a další část sýra. Takto pokračujte, dokud se obě ingredience nespojí.

Za stálého míchání přidávejte po částech cukr, 30 ml šťávy a mandarinkovou kůru. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota, a poté míchejte dalších 10 minut, dokud nebude nadýchaná. Hotovou tvarohovou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem.

Tvarohovou směs pečte 25-30 minut při 120 stupních . Poté troubu vypněte. Koláč vyjměte až po vychladnutí, aby nespadl.

Smíchejte smetanu, vanilkové aroma, 10 ml citronové šťávy a zbylý cukr do nadýchané hmoty. Krémovou směs rozetřete na plech. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů .

Plech pečte při této teplotě dalších 10 minut a poté nechte vychladnout. Dort nechte vychladnout na mřížce na pokojovou teplotu a poté jej uložte do chladničky.
Gruzínský cheesecake se podává nejlépe studený.

Přidejte je k sýrové směsi a vložte do trouby. Gruzínský cheesecake se rozplývá na jazyku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *