Za 10 minut jsou palačinky na pánvi hotové!

Skvělý recept na lahodné jogurtové palačinky na pánvi. Na nic nečekejte a pusťte se do příprav, než bude pozdě, je to v silách každého začínajícího kuchaře!

Palačinky na roštu

Co budeme potřebovat:
Potřebujeme:

480 g pšeničné mouky
220 g přírodního jogurtu
200 ml vody
10 g prášku do pečiva
8 g soli
10 ml oleje

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte přírodní jogurt a vodu do hluboké mísy. Přidáme kvásek. Mícháme, dokud nevznikne homogenní hmota.

2. Přidejte prosátou mouku a sůl. Těsto nejprve prohněteme stěrkou, poté hněteme rukama.

3. Když je těsto hladké, přidejte máslo. Pokračujte v hnětení, dokud se vše nepromísí. Měli byste získat měkké, hladké, téměř nekynuté těsto.

4. Na pomoučeném povrchu rozdělte těsto na 10 stejných dílů. Vytvarujte z nich kuličky a přikryjte je potravinářskou fólií, aby se povrch nevysušil.

5. Na pomoučené desce rozválejte každý kousek těsta na kulatý bochánek o průměru 15-20 cm.

6. Řízky pečte na suché pánvi na středním ohni a často je otáčejte ze strany na stranu, aby rovnoměrně zhnědly a křupaly. V určitém okamžiku se začnou nafukovat.

7. Pokud chcete, můžete placky před podáváním potřít olivovým olejem.

8. Pokud chcete, můžete je naplnit, protože uvnitř jsou duté jako „kapsa“.

Skvělá alternativa k chlebu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *