Cukety naplním mletým masem a vložím je do trouby. Tento nákyp je letním hitem

Tento recept osloví mnoho gurmánů. Cukety plněné mletým masem jsou totiž velmi chutné. Tento nákyp je nejen snadný na přípravu, ale také výživný a chutný.

Cuketa s mletým masem nebo nákyp recept

Cuketa je zelenina, která je v létě vynikající. Často ji používám a připravuji z ní chutné pokrmy . Cuketu dělám do salátů, přidávám ji do paštik z mletého masa a také z ní připravuji vynikající cuketový nákyp . Postup je jednoduchý a zaslouží si doporučení.

Vezmu cuketu a naplním ji mletým masem. Připravenou zeleninu pošlu do trouby a pak na stůl. Nákyp dopadne výborně a je velmi oblíbený. Už se stal letním hitem, takže stojí za to se s tímto receptem seznámit.

Jak uvařit nákyp z cuket a mletého masa?

Ingredience:
2 cukety
¼ kg mletého masa
100 g rýže
rajčata z konzervy
2 stroužky česneku
2 malé cibule
sýr
sůl
pepř
oregano

Přípravu nákypu začněte omytím cukety a odříznutím jejích konců. Poté zeleninu rozkrojte napůl a vyřízněte střed. Dužinu přendejte do mísy a cukety osolte a opepřete. Nakrájejte dužinu a cibuli. Na pánvi osmahněte cibuli, přidejte mletou zeleninu.

Přidejte cuketovou dužinu, koření a prolisovaný česnek. Osmažené maso vložíme do mísy a přidáme uvařenou rýži. suroviny promícháme. Připravenou nádivku vložíme do vydlabaných cuket. Navrch posypeme nastrouhaným žlutým sýrem. Formu vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Cuketový nákyp – to nejlepší k večeři

Po této době je nákyp připraven k podávání. Tento chutný a výživný pokrm stojí za to připravit k obědu nebo teplé večeři . Křehká zelenina s chutně okořeněným masem se doslova rozplývá v ústech. U nás doma se tento pokrm již stal letním hitem.

Proto tento jednoduchý recept doporučuji. Zaručuje lahodný efekt na talíři, který ocení každý gurmán. Takový pokrm stojí za to připravit k letnímu obědu nebo večeři.

Cukety naplním mletým masem a vložím je do trouby. Tento nákyp je letním hitem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *