Tento recept osloví mnoho gurmánů. Cukety plněné mletým masem jsou totiž velmi chutné. Tento nákyp je nejen snadný na přípravu, ale také výživný a chutný.
Cuketa s mletým masem nebo nákyp recept
Cuketa je zelenina, která je v létě vynikající. Často ji používám a připravuji z ní chutné pokrmy . Cuketu dělám do salátů, přidávám ji do paštik z mletého masa a také z ní připravuji vynikající cuketový nákyp . Postup je jednoduchý a zaslouží si doporučení.
Vezmu cuketu a naplním ji mletým masem. Připravenou zeleninu pošlu do trouby a pak na stůl. Nákyp dopadne výborně a je velmi oblíbený. Už se stal letním hitem, takže stojí za to se s tímto receptem seznámit.
Jak uvařit nákyp z cuket a mletého masa?
Ingredience:
2 cukety
¼ kg mletého masa
100 g rýže
rajčata z konzervy
2 stroužky česneku
2 malé cibule
sýr
sůl
pepř
oregano
Přípravu nákypu začněte omytím cukety a odříznutím jejích konců. Poté zeleninu rozkrojte napůl a vyřízněte střed. Dužinu přendejte do mísy a cukety osolte a opepřete. Nakrájejte dužinu a cibuli. Na pánvi osmahněte cibuli, přidejte mletou zeleninu.
Přidejte cuketovou dužinu, koření a prolisovaný česnek. Osmažené maso vložíme do mísy a přidáme uvařenou rýži. suroviny promícháme. Připravenou nádivku vložíme do vydlabaných cuket. Navrch posypeme nastrouhaným žlutým sýrem. Formu vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Cuketový nákyp – to nejlepší k večeři
Po této době je nákyp připraven k podávání. Tento chutný a výživný pokrm stojí za to připravit k obědu nebo teplé večeři . Křehká zelenina s chutně okořeněným masem se doslova rozplývá v ústech. U nás doma se tento pokrm již stal letním hitem.
Proto tento jednoduchý recept doporučuji. Zaručuje lahodný efekt na talíři, který ocení každý gurmán. Takový pokrm stojí za to připravit k letnímu obědu nebo večeři.