Já dělám svůj skirnik pouze ze tří ingrediencí. Je nízkokalorický a neobsahuje ani gram mouky.

Zapomeňte na chvíli na tradiční tvarohový koláč a udělejte si skirnick. Tento snadný dezert nadchne celou rodinu a nebudou věřit, z čeho jste ho vyrobili. Seznamte se s receptem a upečte tento dort ještě dnes. Nikdy to nebylo jednodušší.

Tvarohový koláč, nebo jinak řečeno cheesecake

Cheesecake, jak již název napovídá, se vyrábí ze sýra , konkrétně z tvarohu. Skirnik je inovativní dort, jehož hlavní složkou je skirky jogurt. Proto je rozdíl mezi nimi obrovský. Dezert se liší nejen chutí, ale má také lehčí konzistenci.

Jedinečnou chuť a výhody skarniku objevíte, když si tento dort sami připravíte. S níže uvedeným receptem je to hračka a není to příliš časově náročné.

Místo tvarohu se použije sukně.

Než se recept naučíte, musíte také vědět, co budete potřebovat. Ingrediencí není mnoho, protože jsou pouze tři. Díky tomu je koláč levný. Nejdůležitější je skir jogurt a zajímavé je, že dezert se vyrábí bez přidání mouky. Co tedy budete potřebovat? Všechny produkty a jejich poměry se dozvíte, když se podíváte na níže uvedený seznam.

Složení: 
500 g přírodního odpěňovače
4 lžíce cukru (místo něj můžete použít sladidlo)
4 vejce
maliny nebo jiné ovoce (nepovinné)

Recept Skjernik

Nejprve oddělte bílky od žloutků a rozdělte je do samostatných misek. Bílky šlehejte mixérem, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Šlehač vložte do velké mísy, vsypte cukr a přidejte žloutky. Přísady promíchejte metličkou.

Přidejte bílky a jemně promíchejte do hladka. Obdélníkovou formu vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní směs a rovnoměrně ji rozetřete. Navrch můžete položit omyté ovoce.

Vše pečte v předehřáté troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Nechte skirnik vychladnout, poté jej nakrájejte na kousky a podávejte jako dezert.

Já dělám svůj skirnik pouze ze tří ingrediencí. Je nízkokalorický a neobsahuje ani gram mouky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *