Moje rodina je na tento salát ve sklenici pyšná. Vylepšila jsem ho přidáním 1 přídavku

Nejste si jisti, k čemu podávat večeři? Pořiďte si recept na salát ve sklenici a vaše rodina bude nadšená. Tento doplněk promění obyčejný pokrm v opravdový svátek. Neváhejte, stačí si prostudovat recept a zeleninovou složku večeře připravíte velmi rychle.

Dokonalý salát k večeři

Aby bylo jídlo kompletní a chutné, měla by večeře obsahovat mimo jiné zeleninu. Podle některých lidí se k tomu skvěle hodí salát, ale netuší, že mnohem lepší je připravit salát ve sklenici.

Podávaný s porcí masa a brambor má úžasnou chuť. Zvlášť když si připravíte tuto vylepšenou verzi s jedním přídavkem. O všech ingrediencích a receptu se dozvíte více dále v článku.

Tato složka je nezbytná

Salát, který se chystáte připravit, se skládá především z bílého zelí. Jedna taková zelenina však nestačí. Potřebujete i další ingredience, například na marinádu. Všechny jsou uvedeny níže. Jedna z nich vás možná překvapí, ale právě díky němu má celý salát báječnou chuť. Řeč je o zelené cibulce, která je důležitým doplňkem, takže ji nenahrazujte jiným druhem cibule ani nevynechávejte. Připravte si potřebné produkty a poté salát ve sklenici podle níže uvedeného receptu.

Přílohy:

  • 1 kg bílého zelí
    3 zelené cibule
    1 kg polních okurek
    4 červené papriky
    2 žluté papriky
    5 mrkví
    250 ml oleje
    150 ml octa
    100 g cukru
    3 lžíce soli
    několik zrnek pepře (na sklenici)
    2 bobkové listy (na sklenici)
    špetka hořčice (na sklenici)

Moje rodina je na tento salát ve sklenici pyšná. Vylepšila jsem ho přidáním 1 přídavku

Salát ve sklenici – recept

Zelí, okurky a papriky omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slámky. Zeleninu vložíme do mísy, posypeme solí a promícháme. Nechte je několik minut odstát, dokud nevypustí šťávu.

Scedíme je a vložíme do hrnce. Zalijte je octem, olejem, cukrem a půl lžičkou soli. Odstavte ingredience na 30 minut, poté je začněte vařit a vařte je 20 minut .

Do sterilizovaných sklenic vložte dva bobkové listy, několik hrášků pepře a hořčičná semínka. Přidejte dušenou zeleninu a sklenice pevně uzavřete. Otočte je dnem vzhůru a nechte vychladnout. Pak ji podávejte k večeři a všichni budou nadšeni její chutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *