Vepřovou panenku vložím do sáčku a přeliji ji touto tekutinou. Maso je tak měkké, že se rozpadá pod vidličkou.

Vepřové kotlety nemusí být tvrdé. Stačí je naplnit snadno dostupnou ingrediencí. Efekt vás jistě překvapí a tímto způsobem získáte dokonale měkké maso. Naučte se tuto metodu a používejte ji ve své kuchyni.

Nejlepší způsob přípravy měkké vepřové panenky

Většina z nás při vaření vepřové kotlety namáčí do mléka. Tak budou měkčí a křehčí. Nedávno jsem se naučil mnohem lepší metodu. Stačí je namočit do tekutiny, kterou máte pravděpodobně v kuchyni.

Tato deska samozřejmě pochází z přírodních zdrojů. Nebojte se, maso neošetřujeme žádnými chemikáliemi. Naučte se tuto metodu a připravte měkké řízky pro celou rodinu. Budou nadšeni nejen chutí, ale i tím, že se maso rozpadá pod tlakem vidličky.

Tato tekutina dělá zázraky

Tekutina, která má zajistit dokonalou měkkost masa, je voda z nakládaných okurek. Jste překvapeni? Já také, ale když jsem to zkusila tímto způsobem, byla jsem v šoku. Našla jsem ji na kanálu Smaczny , odkud pocházejí fotografie v tomto článku. V seznamu níže najdete všechny ingredience, které potřebujete k přípravě měkkého masa.

Vepřovou panenku vložím do sáčku a přeliji ji touto tekutinou. Maso je tak měkké, že se rozpadá pod vidličkou.

Složení:

800 g vepřové panenky

150 ml vody na nakládání50 g hořčice
mletá sladká paprikapepř
sůl

Jak uvařit měkkou vepřovou panenku?

Maso omyjte a nakrájejte na řízky. Rozlomte je. Poté kotlety vložte do alobalového sáčku, který lze pevně uzavřít. Zalijeme je okurkovou vodou, přidáme hořčici a mletou papriku, pepř a sůl.

Sáček pevně uzavřete a protřepejte, aby se všechno koření promíchalo. Sáček s masem dejte na 30 minut marinovat. Po uplynutí této doby maso vyjmeme, opečeme a usmažíme jako obvykle. Nakonec si už jen vychutnejte jejich úžasnou měkkost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *