Česnekové nudle.Dělám je až čtyřikrát týdně, protože jinak mi manžel nedá pokoj.

Tyto česnekové nudle jsou prostě neodolatelné! Za pouhých 20 minut budete mít pokrm plný bohaté česnekové chuti, vyvážené pikantními omáčkami a posypané parmazánem. Je to ideální recept na rychlou a chutnou večeři, kterou si všichni zamilují.

Tyto česnekové nudle jsou neuvěřitelné, i když nevypadají tak velké, jsou tak vydatné a plné česnekové chuti, ideální pro všechny mé milovníky česneku. Jsou hotové za pouhých 20 minut a jejich příprava je tak snadná, ideální pro rušné všední večery.

Než se do toho pustíte

Použijte čerstvý česnek : Vřele doporučuji použít na ně čerstvý nasekaný česnek. Vyhněte se použití předem nasekaného česneku ze sklenice, protože nemusí mít stejnou intenzitu.
Nejprve si připravte ingredience
Připravte si všechny ingredience a připravte si je k použití. Tento recept se vaří rychle, takže je užitečné mít vše po ruce.
Příprava nudlí Al Dente : Nudle uvařte al dente, protože se budou ještě chvíli vařit, zatímco se budou míchat s omáčkou. To pomůže zabránit jejich změknutí.
Složení omáčky :
Před začátkem šlehejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rybí omáčku a hnědý cukr. Tento krok ušetří čas a zajistí, že se omáčka dobře promíchá.
Nepřipalte česnek : Při vaření česneku dávejte pozor, aby se nepřipálil. Spálený česnek může pokrm zhořknout, proto se snažte, aby měl světle zlatavou barvu.
Uvařte nudle podle své chuti: Klidně přidejte oblíbenou zeleninu nebo bílkoviny, například krevety nebo kuřecí maso, aby byl pokrm sytější.

Asijské nudle nebo špagety : Můžete použít jakékoliv dlouhé nudle, ale já mám pro tento recept nejraději strukturu asijských nudlí. Skvěle se hodí i špagety.

Nasekaný česnek : Čerstvý česnek je klíčem k této jasné, aromatické chuti. Pokud máte málo času, můžete použít i předem nasekaný česnek ze sklenice, ale nebude mít stejnou chuť.

Nesolené máslo : dodá omáčce bohatost a hloubku. Pokud nekonzumujete mléčné výrobky, zvolte rostlinný olej.

Sójová omáčka (s nízkým obsahem sodíku) : pro umami a slanost. Tamari je dobrou bezlepkovou alternativou.

Ústřicová omáčka: dodá pikantní, mírně nasládlou chuť. Hoisin omáčka je skvělou náhradou, i když je sladší.

Rybí omáčka : zvýrazňuje chuť umami a dodává jí jedinečnou hloubku. Pokud jste vegani, použijte sójovou omáčku smíchanou s trochou limetkové šťávy.

Hnědý cukr : vyvažuje slanost a dodává nádech sladkosti.
V krajním případě lze použít bílý cukr nebo med.

Nastrouhaný parmezán : dodá nudlím oříškovou, slanou chuť. Pro nemléčnou verzi použijte výživné droždí.

Zelená cibule, nakrájená (volitelně) : dodá čerstvou, jemnou cibulovou chuť a jasnou barvu. Vhodnou alternativou je zelená cibulka nebo zelená cibulka nakrájená na tenké plátky.

Jak uvařit česnekové nudle

Jak uvařit česnekové nudle

Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Uvařte 1 libru asijských nudlí nebo špaget podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Scedíme a dáme stranou.

Připravte omáčku.

V malé misce rozšlehejte 2 lžíce sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku, 2 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžíci rybí omáčky a 1 lžičku hnědého cukru. Odstavte.

Připravte česnek

Ve velké pánvi nebo woku rozpusťte na středním ohni 4 lžíce nesoleného másla. Přidejte 1 hlavičku rozdrceného česneku a smažte, dokud nebude vonět a lehce zezlátne, asi 2 až 3 minuty . Dávejte pozor, abyste česnek nespálili.

Tip: Pomalé smažení česneku na oleji dodá pokrmu bohatou aromatickou chuť, aniž by mu dodalo hořkost.

Promíchejte a podávejte.

Do pánve přidejte uvařené nudle a přelijte je omáčkou . Promíchejte, aby se vše promíchalo a nudle se omáčkou rovnoměrně obalily. Za občasného míchání vařte další 2-3 minuty, dokud nejsou nudle prohřáté. Přidejte ½ šálku strouhaného parmezánu a dobře promíchejte. Podle chuti dochuťte čerstvě mletým černým pepřem. Podle potřeby ozdobte 2 zelenými cibulkami nakrájenými na plátky.

Tip: přidání parmazánu po odstavení z ohně pomůže jeho hladkému rozpuštění a vmíchání do omáčky.

Čerstvě uvařené česnekové nudle ve woku.
Jak podávat
Česnekové nudle jsou neuvěřitelně univerzální a hodí se k různým pokrmům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *