Co se vlastně dává do mouky při výrobě řízků. Tajná přísada, díky níž jsou ještě chutnější

 

Co se vlastně dává do mouky při výrobě řízků. Tajná přísada, díky níž jsou chutnější

Jak získat ty nejchutnější řízky

Řízky jsou oblíbené v celé rodině, včetně těch nejzarputilejších dětí. Přípravu lahodných řízků lze vylepšit několika triky a speciálními ingrediencemi. Zjistěte, co přidávat do mouky, a další tipy, jak si doma připravit dokonalé řízky.

Klíčové ingredience do chlebové mouky

  1. Sůl a pepř: Základní koření pro vyváženou základní chuť. Množství upravte podle chuti.
  2. Česnek a cibule v prášku: Dodává intenzivní a výraznou chuť. Můžete použít prášek zakoupený v obchodě nebo doma namletý.
  3. Paprika nebo chilli: Dodává pikantní a aromatický nádech. Vyberte si příchuť podle své chuti.
  4. Další koření: Tymián, oregano, bazalka, kmín, paprika nebo kari, které dodají rozmanitou a jedinečnou chuť.

Tipy pro přípravu řízků

  1. Vyberte si správné maso: Používejte vepřové, kuřecí nebo hovězí maso, nejlépe jemné kousky bez nadměrného množství tuku.
  2. Kila masa: Chcete-li získat tenkou a rovnoměrnou strukturu, před obalováním maso naklepejte.
  3. Připravte panadu: Používá se klasická kombinace mouky, vejce a strouhanky, aby vznikla křupavá kůrka. Pro zvýraznění chuti přidejte koření a bylinky.
  4. Chléb na řízky: Ujistěte se, že je každý kousek masa dobře obalený v každé vrstvě mouky, vejce a strouhanky.
  5. Řízky usmažte: Na hluboké pánvi rozehřejte olej a usmažte řízky z obou stran dozlatova a do křupava. Vyvarujte se příliš vysoké teploty, abyste zabránili připálení a nasáknutí oleje.
  6. Eliminujte přebytečný olej: Po usmažení položte řízky na papírovou utěrku, aby se do nich vsákl přebytečný olej.
  7. Podávejte s lahodnými přílohami: Řízky můžete kombinovat s hranolky, bramborovými klínky, bramborovou kaší, zeleninou nebo zeleným salátem. Skvělé jsou také s houbovou a parmazánovou rýží!

Bonusový recept: Brambory po babičce se smetanou, jablky a česnekemCo se vlastně dává do mouky při výrobě řízků. Tajná přísada, díky níž jsou ještě chutnější

Složení: 1:

  • 1 kg nových brambor
  • 250 ml smetany
  • 1 stroužek zeleného česneku (nebo 2-3 stroužky běžného česneku)
  • 1 svazek kopru
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Příprava:

    1. Příprava brambor: Brambory nakrájejte na plátky, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte v troubě při střední teplotě asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené.
    2. Příprava omáčky: Smíchejte zakysanou smetanu s jemně nasekaným zeleným česnekem, nasekaným koprem, solí a pepřem.
    3. Dokončení přípravy: Když jsou brambory téměř hotové, přelijte je smetanovou omáčkou a nechte je v troubě ještě 10 minut.

 

Bonusový recept: Lilek s paprikou a houbami.

Složení: 1:

  • 3 lilky
  • 2 cibule
  • 200 g konzervovaných žampionů
  • 3 pečené papriky
  • Domácí majonéza
  • Olej, sůl a pepř

Příprava:

  1. Pečení a příprava: Lilek a papriku uvařte, papriku oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Příprava cibule a hub: Cibuli smažte 3-4 minuty na oleji, přidejte nadrobno nakrájené houby a vařte, dokud se neodpaří všechna tekutina.
  3. Výroba majonézy: Majonézu připravte ze žloutku, lžičky hořčice, špetky soli a 200 ml oleje.
  4. Přísady na míchání: Smíchejte lilek s 50 ml oleje, přidejte houby, papriku, majonézu a homogenizujte. Dochutíme solí a pepřem a uložíme do chladničky.

Podávejte tyto lahodné recepty a vychutnejte si slané jídlo se svými blízkými! Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *